Sesongåpning på Geilo

Postet av Ål Skiskytterlag den 2. Des 2019

Forventningsfulle gutter fra Ål Skiskytterlag før sesongåpning på Geilo

Da var det endelig klart for sesongåpning for aldersbestemte klasser på Geilo. Klubben stilte med 25 utøvere og var representert i de aller fleste klasser. På lørdag var det Sprint og på søndag fellesstart fra 11 år og eldre. 

På åpningsdagen var det Guro (J14) som klarte å holde spenningsnivået under kontroll, og med 9 treff så ble det en flott 3 plass. Guro gjorde også et bra løp på fellesstarten og ble nummer 7. Kristin i samme klasse gjorde et bra løp på Sprinten og ble nummer 5.

På søndag ble det ytterligere to pallplasseringer til klubben. Både Gunhild (J16) og Narve (G16) ble belønnet med 3 plass på fellesstarten. Gunhild fikk også til et bra løp på Sprinten med en 7 plass. Andrea i samme klasse fikk til to gode løp på Geilo med en 6 og en 5 plass.

Tord (G15) fikk til gode løp i helga, med 5 plass på Sprinten og en 7 plass på fellesstarten. I samme årsklasse ble Olivia nummer 6 på Sprinten med 8 treff. Sander (G13) hadde god fart i sporet på lørdag, og trass mange bom så ble det en god plassering med en 7 plass. 

I den minste gutteklassen (G11) ble det flere gode løp. Sindre med to jevne løp med en 5 og en 4 plass. Brede i samme klasse ble nummer 5 på fellesstarten med 9 treff. I jenter 12 år fikk Iselin til et godt løp på søndagens fellesstart og med 8 treff så ble det en flott 6 plass.

Klubben stilte med 4 utøvere i Nybegynnerklassene. Flere fikk til god skyting med 8 og 9 treff.

Juniorene gikk også renn på Geilo i helga. Noen benyttet sjansen til å måle krefter med seniorene. Våre yngste juniorer (ungdom 17 år) gikk Sp1 Cup og fikk testet formen mot flere av sine konkurrenter, før de skal ut på sitt første Norgescuprenn på Lygna om 14 dager. På Sprinten så ble det 4 plass til Gro med 8 treff og 5 plass til Ida med 7 treff. 

Resultater lørdag Sprint

Resultater søndag Fellesstart og Sprint

Oppsummering av åpningshelga lover godt for fortsettelsen og vi ønsker alle utøvere fra klubben lykke til med sesongen

Guro 3 plass på SprintenGode åpningsrenn på Geilo av 16 års jentene Andrea og Gunhild
God stemning på Geilo blant 14 års jenteneFornøyd med innsatsen på GeiloEndelig i gang med sesongen


  

Tonje ble kåret til Skiskytter med MOT

Postet av Ål Skiskytterlag den 24. Nov 2019

Foto: Norges Skiskytterforund

Tonje Tveito fra Ål SSL mottok pris fra Norges Skiskytterforbund, MOT og YX Norge under skiskytternes sesongstart på Sjusjøen.

Idrettsglede handler om mer enn selve idretten, og Tonje er et bevis på dette. Vi er stolte av å ha gode rollemodeller som Tonje i klubben vår som bidrar til å spre gode verdier, bryr seg om lagkamerater og skaper godt miljø klubben. 

På Sjusjøen var skiskytter-familien samlet til utdeling av årets «Skiskytter med MOT»-pris 2019. Prisen ble delt ut til 14 ungdommer i alderen 15-16 år, som har blitt nominert av sin klubb eller krets fordi de er gode rollemodeller og bidrar positivt til lagmiljøet. Prisen deles ut av YX Norge, MOT og Norges Skiskytterforbund.

I Tonje sin nominasjonstekst står det blant annet: 

Tonje er utadvendt, blid og inkluderende. Hun er opptatt at alle skal være med for å bygge et godt lag. Hun bruker god tid på de yngre utøverne som ser opp til de litt eldre i klubben.

 Mot til å bry seg

Vinnerne fikk delta på åpningshelga på Sjujsøen, utdelt fullt landslagsutstyr, trene med landslagstrenerne og ikke minst møte sine store skiskytteridoler.

Vi Gratulerer Tonje med MOT-prisen og ønsker henne og alle andre utøvere fra klubben lykke til med årets sesong. Sesongåpning starter opp med Sparebank 1 Cup på Geilo til neste helg !


 
NC finaler på Liatoppen

Postet av Ål Skiskytterlag den 2. Apr 2019

Mens seniorene gikk NM øvelser på Liatoppen i helga, så hadde juniorene finalerenn i Norgescupen på lørdag. 6 juniorløpere fra klubben hadde kvalifisert seg til å gå finalerenn. I gutteklassene er det de 30 beste i NC sammendraget som er kvalifisert. I jenteklassene 17 og 18 år er det de 20 beste som blir tatt ut, og i årsklassene 20-21 og 19 år er det de 15 beste som får stille til start.

Det ble ingen toppplasseringer på klubbens utøvere på sesongens siste renn på hjemmebane. Det ble jevnt over litt for mange bom for alle, og da blir det vanskelig å hevde seg på resultatlistene når man konkurrerer mot de aller beste. Rennet er også tellende i Norgescupsammendraget.

Det var Mari T(K18) som fikk til det beste finaleresultatet i sin klasse med en 10 plass. Hun ble også beste junior fra klubben i NC sammendraget med en sterk 6 plass. Slik gikk de med de andre juniorene fra klubben

Stina (K20.21) ble nummer 13 i finalerennet og nr 14 i Norgescupen

Mari LK (K19) ble nummer 11 i finalerennet og nr 14 i Norgescupen

Vilde (K18) ble nummer 17 i finalerennet og nr 17 i Norgescupen

Sigrid (K17) ble nummer 15 i finalerennet og nr 14 i Norgescupen

Gaute (M17) ble nummer 24 i finalerennet og nr 24 i Norgescupen   

Stina og Mari T gikk også stafett for seniorer på søndag. Stina gikk for Buskerud sitt 2 lag og ble nummer 17 og Mari T gikk for Buskerud sitt 4 lag som ble nummer 15.

Alle RESULTATER

Vi takker juniorene fra klubben for god innsats gjennom hele sesongen og ønsker dem lykke til videre i sin skiskytterkarriere.

Stina (K20-21) i løypene på Liatoppen.  

Mari i godt humør før fellesstarten i K19 år
Mari T (K18) i god driv i løypene på Liatoppen

Vilde (K18) like før inngang til standplass

Sigrid (K17) gjør seg klar til skytingGaute har hatt god fart i sporet gjennom hele sesongen


Ida gikk Young Star 2019 i Holmenkollen

Postet av Ål Skiskytterlag den 25. Mar 2019

Ida (J16) kvalifiserte seg også i år til Young Start rennet som ble arrangert i Holmenkollen torsdag 21 mars. Rennet gikk i opptak på NRK på fredag. Bama Young Star 2019 mønstrer 30 av landets beste skiskytterjenter i årsklassene 15 og 16 år. Det er tøffe kvalifiseringskrav for å bli tatt ut til rennet.

Ida gjennomførte et strålende renn og ble nummer 7 med 8 treff på standplass. Vi gratulerer Ida med en flott innsats i sterk konkurranse med landets beste skiskyttere i 15 og 16 års klassene. 

Region Øst (Telemark-Vestfold, Buskerud, Oppland, Hedemark, Nord-Østerdal, Oslo/Akershus) var tildelt 18 jenteplasser, og beste 4 av 6 kvalifiseringsrenn var tellende. I region Øst var kvalifiseringsrenn; Kvalfossprinten, LM Øst og Hovedlandsrennet (HL). 

Resultater young-star-jenter-2019 (2).pdf

Ida var fornøyd med innsatsen i Holmenkollen. Med en flott 7 plass så ble det premieseremoni for Ida sammen med Tarjei Bø.


Her er Ida i Holmenkollen sammen med skiskyttervenninne fra Simostranda som også var kvalifisert til Young Star rennet.


Lygnasætersprinten, med 2.plass til Gunhild

Postet av Ål Skiskytterlag den 24. Mar 2019

Ål ssl stilte med løparar i J16, J15 og G14 på Lygnasætersprinten 2019, der Gunhild tok ein flott 2.plass i J15. 

                                                 2.plass til Gunhild i J14.

Alle resultat finn de herSparebank 1 cup Simostranda

Postet av Ål Skiskytterlag den 20. Mar 2019

Det var flere gode resultat på Sparebank1 cup på Simostranda med normalprogram lørdag og stafett søndag.

Ane vant J13 lørdag mens Kristin kom på tredjeplass i samme klasse.

Resultatliste normal lørdag

Resultatliste fra stafett søndag er ikke å oppdrive.

Sammenlagtresultat for Sparebank 1 cup 2018/19 finner dere her

Sammenlagt 2018/19

Blide Ålinger på Simostranda

Stafettlaget med Andrea, Ane og Ida i godt humør på Simostranda

                                               Et annet stafettlag, med Marie, Guro og Tonje.

                                              Ål stilte med et guttelag på stafetten, Narve, Tord og Torjus

                                       Elin, Olivia og Guro er godt fornøyde med sin innsats på stafetten.Junior NM i Orkdal

Postet av Ål Skiskytterlag den 20. Mar 2019

Det ble NM stafettsølv til Vilde og stafettgull til Mari som gikk for Buskerud sitt 2 og 1 lag i stafettklassen 17-18 år

Det ble 3 NM medaljer til juniorjenter fra Ål Skiskytterlag på siste dag av NM mesterskapet på Knyken skistadion i Orkdal. I stafettklassen K17-18 år gikk Mari T på Buskerud sitt første lag som tok Gull og Vilde gikk for Buskerud sitt andre lag som tok Sølv. I stafettklassen K17-21 år ble det NM Sølv til Stina, som gikk for Buskerud sitt første lag. Vi Gratulerer jentene med strålende stafettetapper og NM medaljer !

Det var i alt 8 juniorløpere fra Ål SSL som deltok i NM mesterskapet, som startet med fellesstarter på fredag, sprint på lørdag og avsluttet med stafetter på søndag.

Mari T (K18) gjennomførte også gode individuelle renn, med 6 plass på fellesstarten og en sterk 4 plass på sprinten med 9 treff. Vilde i samme klasse ble nummer 14 begge dager på de individuelle rennene

Mari LK (K19) gjorde sitt beste løp på sprintdistansen der hun ble nummer 8 med 9 treff. På fellesstarten ble hun nummer 17. Sigrid (K17) fikk til 2 gode plasseringer på Orkdal. Tross litt for mange bom så ble hun nummer 14 og 13 på de individuelle rennene. Stina (K20-21) ble nummer 11 på fellesstarten og nummer 16 på sprintdistansen. Alle juniorjentene fra klubben er kvalifisert til finalerennene i Norgescupen som arrangeres på Liatoppen siste helga i mars sammen med del 2 av senior NM.

Av guttene så var det Gaute (M17) som fikk til et bra løp med en sterk 12 plass på sprinten med 7 treff. Gaute er også kvalifisert til å gå finalerenn i Norgescupen. Brødrene Ole (M18) og Peder (M17) fant ikke skyteformen på Knyken stadion og havnet nede på resultatlistene.

Komplette resultater alle dager kan du se HER

Mari T (K18) varmer opp før stafetten på søndagGaute (M17) og Sigrid (K17) deltok på NM øvelser i OrkdalMari gratulerte Mari og Vilde med NM medaljer på søndagens stafetter
Stina gikk for Buskerud sitt første lag i klasse 17-21 år og fikk NM sølvmedaljeVilde ledet an i stafetten for Buskerud sitt andre lagMari LK på fredagens fellesstart i K19 år


ÅRSMØTE ÅL SKISKYTTERLAG 18.03.2019

Postet av Ål Skiskytterlag den 26. Feb 2019


Årsmøte i Ål Skiskytterlag avholdes mandag 18. mars 2019 kl 18:00 i lokaler til Hallingdal Bergboring. Saker som medlemmer ønsker behandlet på årsmøte må sendes styret innen 3. mars 2019.

INNKALLING TIL ÅRSMØTE I ÅL SKISKYTTERLAG 2019.docx
NC og NM på Østre Toten

Postet av Ål Skiskytterlag den 26. Feb 2019

Mari Torsteinsrud (K18) hadde gode dager på Karidalen stadion i Østre Toten.

Juniorene gikk tredje runde i Norgescupen på Karidalen stadion, som ble arrangert av Østre Toten Skilag i helga. På fredag ble det gått normaldistanser, som også var NM øvelse for juniorene. Lørdag var det sprintdistanser, og arrangemntet ble avsluttet med NM mix stafetter på søndag.

Fra klubben deltok 7 juniorløpere. Mari T (K18) viste storform gjennom hele helga. På sprinten ble det sesongbeste med 2 plass tross 5 bom ! Vi Gratulerer med strålende løp ! Det var krevende forhold på standplass med tett tåke og dårlig sikt, og det var gjennomgående mye bom på alle utøverne. På fredagens NM øvelse ble det en flott 6 plass (0-3-1-3). Mari ble tatt ut til Buskerud sitt 2 lag på NM mix stafetten i klasse 17-18 år, hvor hennes lag gikk inn til en 6 plass av ialt 32 startende lag. I Cupsammendraget ligger nå Mari på en sterk 4 plass etter 6 fullførte NC renn.

Det var flere utøvere fra klubben som fikk til gode løp på Karidalen:

Mari LK (K19) med en flott 6 plass på NM normaldistansen (0-1-0-2)

Vilde (K18) med 5 plass på lørdagens sprintdistanse (2-2)

Sigrid (K17) med 10 plass på NM normal (2-2-1-1)

Komplette resultater over alle løpene kan du se HERKLUBBMESTERSKAP 21.02.2019

Postet av Ål Skiskytterlag den 19. Feb 2019

Klubbmesterskap ble avholdt torsdag 21. februar 2019. 

Oppmøte kl. 17:30

Innskyting kl. 17:45

Nybegynnere: Normal 0,5 + 0,5 + 0,5 - Start kl 18:15

11-12 år: Fellesstart 1,25 + 0,5 + 1,25 

13-Senior Fellesstart 1,25 + 1,25 + 1,25

Alle klasser tom 16 år er automatisk påmeldt. Junior og Senior må melde seg på. Påmelding (junior/senior) og avmelding (alle andre klasser) på klubbens FB side. Se også FB for startlister, mannskapsliste o.a. 

Startkontingent kr 50,- (Vipps 508492). Startnummer og brikke hentes på rennkontoret. Premiering vil skje på sesongavslutningen.

Det vil bli servering av vafler, smoothie, frukt og kaffe etter rennet.

Velkommen til klubbmesterskap !

RESULTATER
Gode resultat på hovedlandsrennet på Oppdal

Postet av Ål Skiskytterlag den 19. Feb 2019

Denne helga deltok 7 utøvere fra klubben i HL i Oppdal. Det var tre konkurransedager
med normal fredag, sprint lørdag og stafett for kretsene søndag. Det ble seier for
Buskeruds førstelag i J16 stafett. Ida gikk en sterk 2. etappe og førte laget opp i ledelse. Vi
gratulerer så mye. Det ble ellers ingen medaljer på Buskerud i stafett, men flere av utøverne
gjennomførte gode etapper og bra skyting.


I de individuelle konkurransene ble det ingen medaljer, men flere topp 10 resultater. På
fredagens normaldistanse fikk Ida en flott 5.plass i J16 av i alt 63 deltagere. Lørdag var det
sprint. Her gikk Gro inn til en sterk 5. plass i J16 bare 1,5 sekunder bak 4.plassen. I J15 fikk
Gunhild en 9. plass av 64 deltagere. Vi gratulerer alle med gode resultater.

Bilder.

Fornøyd gjeng på Oppdal

Gunhild i flott driv. 

Narve er innbitt på start

Premieutdeling

Pallen i stafett for J15Østlandsmeisterskap i skiskyting

Postet av Ål Skiskytterlag den 12. Feb 2019

11 utøvarar og 8 føresette hadde teke turen til Folldal på LM Øst.

                                           Frukost på Dovregubbenshall

Det var fleire gode prestasjonar der bla Ane, Tonje og Ida kom i nullerklubben.

                                           Ida vann ØM i sprint, J16. Gratulerer så mykje!

Blide jenter på Østlandsmeisterskap i skiskyting.

Støtteapparatet gjer ein viktig jobb.
Norges Cup på Os

Postet av Ål Skiskytterlag den 4. Feb 2019

10 treff til Stina og 2 plass på søndagens Sprintdistanse på Os. Vi Gratulerer !

Os I.L arrangerte NC Cup på Hummelfjell TOS arena i helga. Fra klubben deltok 9 juniorløpere. Stina (K20-21) viste god form under mesterskapet og gikk inn til en flott 2 plass på søndag med 10 treff. På lørdagens Sprint ble hun nummer 11. På søndag var det opprinnelig satt opp jaktstart på programmet, men grunnet kulde så ble det endringer i programmet. Med utsatt start og et kortere distanserenn så ble det gjennomført Sprint også på søndag.

Flere utøvere fra klubben fikk til gode løp på Os:

Mari (K19) nr 5 på lørdagens Sprint med 9 treff

Vilde (K18) nr 6 på lørdagens Sprint med 8 treff

Mari (K18) nr 5 på søndagnes Sprint med 7 treff

Alle resultater lørdag og søndag


Mari og Vilde med kuldelapperVilde er klar for renn på Hummelfjell
Ole og MariTuva var i godt humør på TOS stadion

Støtteapparatet trofast på plass